Aan de zee

9 november 2015 - Port Fairy, Australië

Na ons verblijf op de  Country-side, zijn we zuidwaards gereden naar Port Fairy, waar we verblijven in een studio direct aan de Blue Stone Bay. Vanaf de veranda, kijken we op een zee met Delfts blauwe kleuren en turquoise  tinten, een wijdse horizon en helderblauwe lucht met enige sluierbewolking. Ondanks de frisse middagwind, is het een lekker temperatuurtje en prima wandelweer.

Na een strandwandeling gisteren-namiddag, hebben we vandaag gewandeld op het schiereiland "Griffiths", dat met een stenen loopbrug verbonden is met het vasteland. Op het eiland graven de Mutton birds momenteel hun holen en paren met hun partner. Daarna brengen ze gedurende twee weken hun honeymoon door op zee , alvorens terug te keren, om hun ovale ei in het holnest te leggen en met uitbroeden te beginnen. Het gaat om tien-duizenden vogels, die aan de avond naar het eiland komen, om vroeg in de morgen weer naar zee te vliegen om te fourageren. In April vertrekken ze naar hun winterverblijf tussen Alaska en Siberië, een afstand van 15.000 km. Het jong vliegt een maand later hun feilloos achterna, om zich bij de groep te voegen. Dit alles zonder tom-tom. Bijzonder knap!

We eten vanavond in de Caladonian Inn, ofwel "De Stump", een hotel gebouwd in 1844, dat er nog prima uitziet en waar het eten voortreffelijk is. Verder is er na negen uur in de avond niets meer te beleven, en is de wind aan zee hard en koud. Tijd om wat te lezen, te skypen en verslagen te versturen, naar het thuisfront.

Onze laatste dag hier, brengen we door met het bezoeken van plaatselijke bezienswaardigheden, zoals de oude werf en bezoeken we enkele naburige plaatsjes. In de namiddag maken we nog een flinke wandeling over het prachtige strand, waar we alleen twee vissers met een hond tegen komen en verder alleen maar zand, rotsen en zee.

De kustlijn hier, lijkt een beetje op onze duinen in Nederland. Ook zandduinen met lage begroeiing, met veel konijntjes in het groen. Alleen de ondergrond is anders. Het is een lavaplateau met grillige uitlopers in zee, overgaand in zandplaten, die door de inlandige wind, zorgen voor veel zandaanvoer op het strand, dat opstuift tegen de duinwanden. Het kan hier flink spoken op zee. Voor de grillige  kust liggen een 40-tal scheepswrakken, die door de harde wind zijn gestrand of op de kust zijn gesmakt. Het is nu een toeristische attractie, op de Great Ocean Road van Port Fairy naar Melbourne.

Morgen verlaten we dit prachtige plekje, waar je kan uitwaaien en nieuwe energie kan verzamelen. We vertrekken dan naar Onions Bay, een gehucht langs de Great Ocean Road, op weg naar de stad met soms vier weerswisselingen per dag, "Melbourne". We hopen op wat zon overdag en gunnen de nacht de rest!

Tot over enkele dagen,

Els en Tjeu

1. Mario en Debbie:
    9 november 2015
    Daar zou ik nu ook wel willen zijn ... Prachtig
  2. Marleen en Léon:
    10 november 2015
    Hoi; De foto's zijn weer prachtig, doet me denken aan ons gezamenlijk juni-juli reisje, bergen, blauwe zee alleen nu een maatje groter en wat zwarter.
    Wat de herfst bladeren betreft maak je geen zorgen, iedere week staat de GFT bak goed gevuld buiten.
    Groetjes; Marleen en Léon
  3. Saskia:
    Geniet met de verhalen en fotos mee! Xxx Saskia
  4. Bella:
    10 november 2015
    Hoi Dit is toch veel mooier dan de Sahara en gelukkig geen burka meer op was al bang dat je moslim was geworden groetjes Bella